Tort Tiramisu
2 participanți
Pagina 1 din 1
Tort Tiramisu
Reteta de prajitura Tiramisu. Se serveste pudrata cu cacao olandeza, mai inchisa la culoare si aromata.
Ingrediente tiramisu:
500 g piscoturi
500 g Mascarpone
350 ml cafea
250 frisca spumoasa
125 ml vin Lacrima lui Ovidiu (Marsala in reteta originala)
4 oua (se folosesc galbenusurile)
150 g zahar
1 lingura cacao olandeza
Modul de preparare a retetei:
1. Cafeaua se face tare, se indulceste si se raceste.
2. Se separa albusurile de galbenusuri. Din albusuri puteti prepara bezele sau chec din albusuri, pentru Tiramisu se folosesc de regula numai galbenusurile. Acestea se pun intr-un castron (preferabil cazanel de arama cositorita), se presara zaharul si se bat spuma. Se inglobeaza si vinul. Se pune cazanelul pe un vas cu apa fierbinte si se continua baterea cremei cu mixerul, pana cand se ingroasa ca un aluat de clatite.
retete-mancare.ro: Puteti prepara mai multa crema si servi restul drept crema Zabaglione.
3. Se freaca Mascarpone sa nu aiba cocoloase. Se amesteca in ea crema de galbenusuri si se omogenizeaza. Se adauga frisca batuta spuma, amestecand incet cu telul, de jos in sus, pentru a se pastra spuma. Se pot adauga si 1-2 albusuri, batute intr-un vas curat, spuma tare.
4. Se ia un vas Yena sau o tava si se aranjeaza prajitura Tiramisu: se pune un strat de piscoturi inmuiate 1-2 sec in cafea, apoi un strat de crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Se pune 1 lingura de cacao intr-o sita de ceai si se presara prajitura Tiramisu cu cacao.
Ingrediente tiramisu:
500 g piscoturi
500 g Mascarpone
350 ml cafea
250 frisca spumoasa
125 ml vin Lacrima lui Ovidiu (Marsala in reteta originala)
4 oua (se folosesc galbenusurile)
150 g zahar
1 lingura cacao olandeza
Modul de preparare a retetei:
1. Cafeaua se face tare, se indulceste si se raceste.
2. Se separa albusurile de galbenusuri. Din albusuri puteti prepara bezele sau chec din albusuri, pentru Tiramisu se folosesc de regula numai galbenusurile. Acestea se pun intr-un castron (preferabil cazanel de arama cositorita), se presara zaharul si se bat spuma. Se inglobeaza si vinul. Se pune cazanelul pe un vas cu apa fierbinte si se continua baterea cremei cu mixerul, pana cand se ingroasa ca un aluat de clatite.
retete-mancare.ro: Puteti prepara mai multa crema si servi restul drept crema Zabaglione.
3. Se freaca Mascarpone sa nu aiba cocoloase. Se amesteca in ea crema de galbenusuri si se omogenizeaza. Se adauga frisca batuta spuma, amestecand incet cu telul, de jos in sus, pentru a se pastra spuma. Se pot adauga si 1-2 albusuri, batute intr-un vas curat, spuma tare.
4. Se ia un vas Yena sau o tava si se aranjeaza prajitura Tiramisu: se pune un strat de piscoturi inmuiate 1-2 sec in cafea, apoi un strat de crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Se pune 1 lingura de cacao intr-o sita de ceai si se presara prajitura Tiramisu cu cacao.
Hasis_The_Best- Administrator
- Jocuri : Counter Strike
Warn :
Mesaje : 598
Data de inscriere : 10/11/2010
Re: Tort Tiramisu
E foarte buna
Dar te ingrasi daca mananci prea mult
Dar te ingrasi daca mananci prea mult
Roxana:*- Administrator
- Jocuri : Metin2
Warn :
Mesaje : 23
Data de inscriere : 22/04/2011
Varsta : 27
Localizare : Pascani
Hasis_The_Best- Administrator
- Jocuri : Counter Strike
Warn :
Mesaje : 598
Data de inscriere : 10/11/2010
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum