Chec cu stafide
Pagina 1 din 1
Chec cu stafide
Reteta de chec aromat cu stafide, o prajitura grozava!
Ingrediente chec cu stafide:
200 g faina
200 g zahar
125 g unt
125 ml lapte (1/2 cana)
100 g stafide
3 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
1/2 -1 sticluta esenta rom
1 varf de cutit sare
Modul de preparare a retetei:
Se pun stafidele intr-un borcan cu filet si se toarna peste ele esenta de rom. Se insurubeaza capacul si se lasa cateva ore, agitand capacul din cand in cand.
Se toarna zaharul peste jumatate dintr-un pachet de unt si se freaca spuma, cu mixerul. Se adauga pe rand: galbenusurile, laptele, faina, zaharul vanilat si un varf de cutit sare fina. Se rastoarna stafidele si restul de rom si se amesteca cu telul.
Se unge tava (tavile) de chec cu unt sau margarina sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia de chec cu stafide.
Se baga tavile in cuptorul incalzit. Se lasa la foc potrivit (200 grade C ) pana cand se coace deasupra. Se incearca infigand o scobitoare - checul e facut daca scobitoarea iese uscata.
Se lasa checul sa se racoreasca in tavi, apoi se scoate pe un fund de lemn.
Ingrediente chec cu stafide:
200 g faina
200 g zahar
125 g unt
125 ml lapte (1/2 cana)
100 g stafide
3 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
1/2 -1 sticluta esenta rom
1 varf de cutit sare
Modul de preparare a retetei:
Se pun stafidele intr-un borcan cu filet si se toarna peste ele esenta de rom. Se insurubeaza capacul si se lasa cateva ore, agitand capacul din cand in cand.
Se toarna zaharul peste jumatate dintr-un pachet de unt si se freaca spuma, cu mixerul. Se adauga pe rand: galbenusurile, laptele, faina, zaharul vanilat si un varf de cutit sare fina. Se rastoarna stafidele si restul de rom si se amesteca cu telul.
Se unge tava (tavile) de chec cu unt sau margarina sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia de chec cu stafide.
Se baga tavile in cuptorul incalzit. Se lasa la foc potrivit (200 grade C ) pana cand se coace deasupra. Se incearca infigand o scobitoare - checul e facut daca scobitoarea iese uscata.
Se lasa checul sa se racoreasca in tavi, apoi se scoate pe un fund de lemn.
Hasis_The_Best- Administrator
- Jocuri : Counter Strike
Warn :
Mesaje : 598
Data de inscriere : 10/11/2010
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum