Prajitura cu caise / piersici
Pagina 1 din 1
Prajitura cu caise / piersici
Inca o reteta simpla si foarte buna, asemanatoare cu prajitura cu mere - pandispanul este pufos si se combina perfect cu caisele. Aici puteti folosi fructe proaspete sau din compot, va fi la fel de bun.
Cantitate: 2 kg (10 portii)
Dificultate: usor
Timp de preparare: 40 min
Timp total de pregatire: 20 min
Ingrediente
Caise 500 g sau piersici din compot
Zahar 200 g
Esenta de vanilie 1 buc
Unt 200 g
Oua 5 buc
Praf de copt 2 lingurite
Faina alba calitate superioara 200 g
1
Puneti zaharul si untul moale intr-un lighean in care veti prepara aluatul. Amestecati bine cu o lingura sau cu mainile, sa se incorporeze bine amandoua.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 1
2
Separati albusurile de galbenusuri, ultimele le puneti peste zaharul cu unt.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 2
3
Amestecati bine untul + zaharul + galbenusurile.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 3
4
Faina o amestecati cu praful de copt si le adaugati pe amandoua in ingredientele de mai sus. Amestecati bine sa se omogenizeze.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 4
5
Bateti albusurile spuma tare, faceti testul cu intoarcerea farfuriei - daca nu curg, sunt gata.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 5
6
Adaugati albusurile spuma peste ingredientele de la primii pasi.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 6
7
Amestecati incet si atent, cu miscari de sus in jos pana se incorporeaza albusurile in aluat.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 7
8
Asterneti o tava de aproximativ 28 cm cu hartie de copt, turnati 2/3 din aluat in ea. Apoi aranjati jumatatile de caise peste aluat.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 8
9
Intindeti bine restul de 1/3 din aluat peste caise si dati la cuptor prajitura.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 9
10
Lasati la cuptor aproximativ 40 de min, la temperatura medie, pana se rumeneste. Apoi o scoateti si lasati sa se racoreasca bine. Foarte buna si calda si rece a 2-a zi(daca mai ramane:) )
Pofta Buna!
Prajitura cu caise/piersici - Pas 10
Cantitate: 2 kg (10 portii)
Dificultate: usor
Timp de preparare: 40 min
Timp total de pregatire: 20 min
Ingrediente
Caise 500 g sau piersici din compot
Zahar 200 g
Esenta de vanilie 1 buc
Unt 200 g
Oua 5 buc
Praf de copt 2 lingurite
Faina alba calitate superioara 200 g
1
Puneti zaharul si untul moale intr-un lighean in care veti prepara aluatul. Amestecati bine cu o lingura sau cu mainile, sa se incorporeze bine amandoua.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 1
2
Separati albusurile de galbenusuri, ultimele le puneti peste zaharul cu unt.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 2
3
Amestecati bine untul + zaharul + galbenusurile.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 3
4
Faina o amestecati cu praful de copt si le adaugati pe amandoua in ingredientele de mai sus. Amestecati bine sa se omogenizeze.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 4
5
Bateti albusurile spuma tare, faceti testul cu intoarcerea farfuriei - daca nu curg, sunt gata.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 5
6
Adaugati albusurile spuma peste ingredientele de la primii pasi.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 6
7
Amestecati incet si atent, cu miscari de sus in jos pana se incorporeaza albusurile in aluat.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 7
8
Asterneti o tava de aproximativ 28 cm cu hartie de copt, turnati 2/3 din aluat in ea. Apoi aranjati jumatatile de caise peste aluat.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 8
9
Intindeti bine restul de 1/3 din aluat peste caise si dati la cuptor prajitura.
Prajitura cu caise/piersici - Pas 9
10
Lasati la cuptor aproximativ 40 de min, la temperatura medie, pana se rumeneste. Apoi o scoateti si lasati sa se racoreasca bine. Foarte buna si calda si rece a 2-a zi(daca mai ramane:) )
Pofta Buna!
Prajitura cu caise/piersici - Pas 10
Hasis_The_Best- Administrator
- Jocuri : Counter Strike
Warn :
Mesaje : 598
Data de inscriere : 10/11/2010
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum